Pregătirea automobilului tău BMW pentru sezonul rece

O dată cu venirea sezonului rece, automobilul tău BMW este tot mai solicitat. Vremea rece din timpul iernii poate cauza numeroase situații delicate atunci când automobilul tău BMW nu este pregătit corespunzător pentru sezonul rece. Specialiștii BMW Service APAN Motors îți recomandă să acorzi atenție detaliilor importante pe care le vom detalia în continuare.

Roțile de iarnă originale BMW

Cel mai important aspect căruia trebuie să îi acorzi atenție la schimbare anotimpurilor este schimbarea roților automobilului. De ce este important să schimbi roțile și nu dora anvelopele automobilului tău BMW? În imaginile de mai jos poți regăsi aceste informații detaliate de colegul nostru, Valentin Tudor-Consilier Service BMW APAN Motors

Anvelopele de iarnă special create de BMW sunt condițiilor vitrege din sezonul de iarnă. Sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale, care își pot menține flexibilitatea chiar și pe vreme foarte rece, asigură aderență crescută și performanță pe toate tipurile de suprafețe: șosele cu zăpadă, alunecoase în diferite grade, umede sau foarte umede, pline de apă, dar și pe drumuri reci și uscate. Poți regăsi un întreg articol de blog chiar aici, unde am expus toate avantajele pe care ți le oferă roțile originale BMW.

Bateria

Temperaturile scăzute pot duce la descărcarea bateriei. Bateria este supusă unui volum mare de lucru în timpul iernii, și prin urmare, este foarte important ca aceasta să fie în stare bună de funcționare. Atunci când programezi următoarea intervenție a automobilului tău BMW, discută cu consilierul de service despre acest detaliu. În baza unei verificări a bateriei vei ști exact care este starea acesteia și care sunt recomandările.

Antigelul

Antigelul este lichidul necesar sistemului de răcire al motorului și este o necesitate în timpul iernii. Acesta are capacitatea de a rezista la temperaturi scăzute și proprietăți anticorozive ce protejează sistemul de răcire. Pentru evitarea unor probleme în sezonul rece, este bine să programezi o vizită la service-ul tău BMW APAN Motors pentru verificarea antigelului.

Lichidul de parbriz

Lichidul de spălare al parbrizului este un alt detaliu care devine important iarna. O cantitate suficientă de lichid pentru spălarea parbrizului este necesară pentru a oferi cea mai bună vizibilitate în condiții de iarnă: ninsoare, viscol, etc. Lichidul de parbriz recomandat de BMW este concentrat, special conceput pentru a fi folosit iarna. Previne înghețarea sistemului de spălare a parbrizului, și previne reînghețarea parbrizului. Lichidul de parbriz îndepartează eficient murdăria și sarea de pe drum, pentru vizibilitate optimă. Eficient în formă nediluată până la -63 grade celsius.

Ștergătoarele de parbriz

Vizibilitatea în timpul iernii este limitată în mai multe rânduri, de aceea trebuie să vă asigurați că toate ștergătoarele sunt în stare foarte bună. Lamelele ștergătoarelor au o durată de viață de un an, în funcție de cât de grele sunt iernile. Specialiștii BMW APAN Motors recomandă stergătoarele original BMW, special concepute pentru iarnă. 

Pentru ca automobilul tău BMW să fie pregătit pentru situațiile solicitante din timpul iernii, mai jos regăsești câteva accesorii pe care îți recomandăm să le ai la îndemână:

  • racletă pentru curățarea geamurilor de zăpadă, gheață
  • spray degivrant
  • perie pentru curățarea zăpezii de pe mașină
  • lopată pentru curățat zăpada din împrejurul mașinii

Toate aceste accesorii le regăsești la dealer-ul tău BMW APAN Motors. Poți solicita mai multe detalii telefonic, la numărul de telefon pe care îl poți regăsi chiar aici.

APAN Motors este dealer autorizat BMW , fiind prezent în Brăila, Iași și Suceava. BMW APAN Motors are o activitate completă de vânzări și service, asigurând livrări și servicii oriunde în țară. Întreaga activitatea a echipei BMW APAN Motors este ghidată de misiunea de a “Livra Bucurie Și Chiar Mai Mult!” iar la departamentul Aftersales “Totul este despre ÎNCREDERE!“.